Aanbevelingen van onze klanten

Wat vinden onze klanten? Klantenbeoordelingen, referenties & aanbevelingen

Wij bieden vriendelijke en transparante service en hebben een reputatie opgebouwd als zijnde deskundig, professioneel, behulpzaam en efficiënt met “un petit peu d’humour”.  Uiteindelijk zijn tevreden klanten het succes van ons kantoor.

Wij vinden het van belang om de positieve ervaringen van onze tevreden klanten, waarvoor wij werken, met onze aanpak te delen.  Wij zijn er trots op en waarderen onze duurzame en soms jarenlange samenwerking met onze opdrachtgevers zeer. Wij dragen grote zorg aan succesvolle en prettige klantenervaringen.  Deze promotie waarderen wij enorm. Het bevestigt ons erin dat het goed is om op de ingeslagen weg door te gaan.

Onderstaand vindt u een kleine greep uit de aanbevelingen van onze klanten:


Odile en Jan Beckers

Geleverde dienst 2017: Begeleiding bij aankoop 

"Een bliksemactie: appartement bekijken en drie uur later een akkoord met de verkoper hebben. Gekocht, denk je. Maar dan….? Hoe regel je een voorlopige koopovereenkomst, de informatie naar alle partijen en de definitieve overeenkomst? Gelukkig kwamen we Thierry op het spoor. Met grote kennis van zaken en altijd persoonlijk, vriendelijk, maar daarom niet minder duidelijk heeft hij ons door het traject geholpen. Contacten met de makelaar, de notaris van de verkopende partij, de ‘syndic’ en wie al niet meer. Alles werd helder, snel en zakelijk afgehandeld.

In onze afwegingen een eventuele “SCI” op te richten, heeft Thierry ons de voor- en nadelen duidelijk voorgehouden. We hebben een heel weloverwogen keuze kunnen maken. Kortom, we zijn erg enthousiast over de wijze waarop Thierry ons heeft ondersteund.

Dat uiteindelijk bleek dat de verkoper helemaal geen intentie had ons het appartement te verkopen, doet geen afbreuk aan Thierry’s positieve inbreng. We zullen bij een volgende kans dan ook zeker weer de samenwerking met Thierry te zoeken."
  


Frans Visser

Geleverde dienst 2017:  Afhandeling erfrecht binnen familie

"Thierry, en het team van France Pro Consult, hebben een uitstekende service verleent bij het afhandelen van het Franse erfrecht. Er werden zeer duidelijk afspraken gemaakt over aan te leveren documenten, de tijd die processtappen zouden gaan duren en kosten van de verschillende handelingen. Deze afspraken zijn ook steeds nauwkeurig nagekomen, wat het geheel een prettig proces heeft gemaakt. De service werd echt afgestemd op ons gezin. Een aanrader voor iedereen die gebaad is bij eerlijkheid en duidelijkheid." 
 


Anoniem

Geleverde dienst 2017: Promotie en begeleiding bij verkoop

"Toen wij de Nederlandse buren van ons vakantiehuis in Le Berry op de hoogte stelden dat wij, na 15 jaar genoten te hebben van woning en omgeving, besloten hadden tot verkoop, kregen we van hen het advies France Pro Consult van Thierry Biguet in te schakelen. Aldus gedaan. En we hebben er geen spijt van gehad. Mede als gevolg van de prachtig uitgevoerde vermeldingen op zijn website hadden we al snel enkele belangstellenden en binnen enkele maanden kwam de koper zich melden. De verdere administratieve afhandeling werd door Thierry vakkundig behandeld, met name behoedde hij ons voor de valkuilen die zouden kunnen ontstaan door het moeilijke bureaucratische Frans.

Al met al kunnen we France Pro Consult van harte aanbevelen.
  


Werner (Vlaams en vrij-gezellig)
Architect

Geleverde dienst 2017 : A tot Z begeleiding bij de aankoop van een Frans eigendom

"Reeds jaren op zoek naar het ideale eigendom in Frankrijk. Niet te veel van dit, juist genoeg van dat, een aanvaardbare prijs en tientallen mailtjes met behulpzame- en minder behulpzame immo-kantoren later vindt je jouw droomeigendom. Tenminste, dat denk je dan en je neemt contact met Thierry. Die neemt contact met het immo-kantoor en komt er al snel achter dat er geen addertje maar een ware anaconda onder het gras zit.

Een jaar later, nieuwe poging, weer niets. Terug maanden later, volgende poging. Gelukkig worden we slimmer met de jaren en laat ik deze keer Thierry als éérste direct contact opnemen met de verkoper. Hieruit volgt een zeer interessant voorstel waarmee we aan de slag gaan. Thierry en zijn team zorgen voor alles waarvan je zelf het antwoord niet weet of het bestaan niet eens afwist. Alles wordt geregeld met doortastende precisie en gecommuniceerd via mail waardoor je perfect alles kunt volgen en alles dus ook schriftelijk bevestigd is.

Ook alle officiële administratie met notaris en lokale overheid wordt door “France Pro Consult” geregeld.

Dus, overweeg je een eigendom in Frankrijk te gaan kopen en wil je geen maagzweer of een kat in een zak, bel dan even met Thierry en kunt op beide oren slapen. Ze leveren uitstekende service voor een geringe prijs.

Aan “France Pro Consult” en in het bijzonder aan Thierry Biguet,

Hartelijk dank voor de bijzonder aangename samenwerking."Wouter Raaphorst

Geleverde dienst: begeleiding bij aankoop van een kasteel

"Thierry heeft ons op uitstekende wijze bijgestaan bij het aankopen van ons Chateau nabij Rosoy-sur-Amance. De aankoop in Frankrijk heeft zo zijn eigen dynamiek, en daarin heeft Thierry ons, als autoriteit, uitstekend begeleid. Goede raad, daadkrachtige ingrepen in de communicatie en het vlot trekken van een vastgelopen papierwinkel-traject waarbij de (Nederlandse)verkopers ook enige steun hebben gekregen is van groot belang gebleken om het geheel goed af te ronden.

Ook de zekerheid van een vertrouwde Franse Notaris, die hij kon aanraden, en waardoor wij gewoon in Nederland de nodige handtekening-handelingen konden uitvoeren was van grote waarde voor ons. Tot slot heeft hij ons geduldig voorzien van antwoorden op de meest uiteenlopende vragen die in ons bovenkwamen. Ook goede raad mbt verzekeringen en het actief overzetten van de Electra aansluiting is van grote waarde voor ons.

Wij zijn blij met Thierry."A. Versnel

Geleverde dienst: begeleiding bij aankoop

"Wij zijn jou nog erg erkentelijk voor je deskundige en wijze begeleiding in en bij de aankoop van ons vakantiehuisje in de Morvan. Na 3,5 jaar om het huis te hebben heen gelopen hadden wij de stap gewaagd, maar de na bezichtiging van het huis, was de Franse makelaar niet zo toeschietelijk meer. Na jou te hebben ingeschakeld ging alles in een stroomversnelling. Na 3 maanden konden wij onszelf de trotse eigenaren noemen van een Franse woning. Wij hopen dat we nog eens advies kunnen inwinnen of wijze raad te krijgen omtrent onze woning en de Franse wet- en regelgeving. Wij zullen jou dan ook echt aanraden aan iedereen die plannen heeft om iets te kopen in Frankrijk. Het wordt dan echt geen "ik vertrek"-scenario.Simone en Karel Schell

Geleverde dienst: het indienen van de jaarlijkse Cerfa 2746 en adviseren op het gebied van het beheer van hun SCI    

"Wij hebben sinds 1992 met 5 aandeelhouders in een SCI-constructie een huis in Frankrijk. Er waren zorgen over de fiscale consequenties (plus value, sociale lasten, vennootschapsbelasting, etc) bij eventuele verkoop. Wij zijn daarvoor enkele keren te rade gegaan bij Thierry Biguet en zijn inzicht en informatie was voor ons verhelderend en tot grote steun.

Met dank;"  Jeroen en Herma de Wit

Geleverde dienst:  begeleiding bij aankoop, oprichten van hun SCI, indienen van de jaarlijkse Cerfa 2746   

"Terugkijkend op de afgelopen jaren ben ik tot de conclusie gekomen dat ik iets moet gaan doen wat ik absoluut nooit doe, een aanbeveling schrijven. Waarom? Je hoort van dingen die misgaan en je ziet dingen misgaan vaak in de wetenschap dat het allemaal niet nodig is. In grote lijnen komen zaken in Nederland en Frankrijk overeen, daar zitten de problemen niet, maar die zitten wel waar zaken net niet overeenkomen. Je kan denk ik, als iets niet goed gaat, met heel veel moeite, kosten, tijd, stress, verdriet en vele illusies armer gemaakt zaken zelf tot een einde brengen en soms ook nog tot een goed einde, maar je kan ook, om dit allemaal te voorkomen, iemand de weg vragen of, om in hedendaagse taal te spreken, je TomTom volgen.

Thierry Biguet is onze TomTom voor ons Franse avontuur (niet aan hem doorvertellen). Als rechtgeaarde Nederlander weet je natuurlijk alles zelf het beste maar al gauw ontdek je dat Thierry het echt het beste weet. Hij voorkomt dat je tegen een muur aanloopt die je niet gezien hebt om er daarna ook nog een deur in te vinden om aan de andere kant te komen. Thierry heeft ons begeleid bij de aankoop en de onderhandelingen van ons huis bij Carcassonne, heeft ons begeleid bij het afhandelen van alle documenten ( en dat waren er heel veel ) en is ons blijven begeleiden bij alle financiële zaken aangaande de door hem voor ons opgerichte S.C.I. Thierry weet heel erg veel van heel erg veel diverse zaken, een bron van parate kennis waar we dankbaar gebruik van maken.

Thierry houdt veel van zijn Frankrijk dat is duidelijk ( grapjes over Frankrijk vindt hij minder leuk dan andere grapjes ) en hij zal er veel aan bijdragen dat anderen ook van Frankrijk gaan houden. Een heel vriendelijk mens met heel serieuze kennis van zaken. Dank je wel Thierry, we hopen dat je nog lang met ons mee wilt blijven kijken."  Norma en Marcel

Geleverde dienst: Begeleiding bij aankoop   

"Wij zijn uitermate tevreden over de wijze waarop France Pro Consult ons heeft bijgestaan bij de aankoop van ons droomhuis in de Creuse. Door zowel het effectief onderhandelen met de makelaar van de verkopende partij, het doornemen van de technische rapporten als de bemiddeling bij de notaris en de uiteindelijke gehele afhandeling van het aankooptraject heeft Thierry Biguet vakkundig en op een prettige wijze bijgedragen aan een succesvolle en vooral stressvrije aankoop van onze mooie boerderij in Solignat.  

De communicatie was open en duidelijk en alle afspraken werden altijd nagekomen. Ook toen de onderhandelingen in het begin wat lastig verliepen omdat de overeengekomen totaal prijs hoger bleek dan verwacht te zijn overeengekomen heeft Thierry ons professioneel bijgestaan en daarmee de aankoop tot een voor alle partijen goed einde gebracht. 

Wij zijn heel blij dat wij destijds hebben besloten het gehele aankoop traject door Thierry te laten begeleiden. Dit mede omdat de Franse culturele gebruiken alsmede de Franse wet- en regelgeving toch heel anders bleken dan wij verwacht hadden. 

Een echte aanrader!" Veronica Bos en Reinier Nijland

Geleverde dienst: begeleiding bij aankoop van appartement van project onwikkelaar en de afhandeling ervan  

"Thierry Biguet: prettig, betrouwbaar en deskundig. In 2000 waren wij met twee echtparen op zoek naar een fijne plek in Frankrijk. Internet bestond nog nauwelijks en we zochten via een krantje met advertenties. Zo kwamen we in contact met Thierry. Het droomhuis was snel gevonden en vanaf dag 1 heeft Thierry ons prima geadviseerd met deze aankoop.

In 2009 overleed mijn man en moest er van alles worden geregeld wat betreft het Franse erfrecht en om mijn beide zoons mede-eigenaar te maken. Uiteraard weer uitstekend bijgestaan door Thierry. 
Uiteindelijk werd ons gedeelte van de eigendom toch overgedragen aan het andere echtpaar en kocht ik met mijn nieuwe partner een boerderij in dezelfde buurt. Wederom Thierry ingeschakeld om alles te regelen.

En dit jaar, 2017, een wintersport appartement gekocht met een vaste huuropbrengst, vooral als belegging. Ook dat was weer allemaal erg complex en dan is het fijn en geeft het een veilig gevoel om Thierry als adviseur te hebben.

Inmiddels spreek en begrijp ik echt wel redelijk de Franse taal, maar voor dit soort zaken is specialistische kennis een must. Kortom, we zijn erg tevreden over de dienstverlening van Thierry Biguet."Frans en Ria Klijn

Geleverde dienst:   1997 begeleiding bij de aankoop van onze Franse woning en in 2017 informeren testament, erfrecht en successierechten

"In 1997 zijn we uiterst professioneel geholpen bij de keuze, visitatie en aanschaf van een woning in Frankrijk. Mede door zijn hulp zijn we uitstekend geslaagd en zijn we tot op heden nog steeds blij met de gemaakte keuze. Verder hebben we na 20 jaar weer een aller prettigst contact gehad. Dit keer ging het over de onderwerpen Nederlands testament versus Frans testament, hoe is het erfrecht geregeld in Frankrijk en hoe gaat het met de successierechten.

Thierry heeft ons uiterst professioneel en discreet geïnformeerd over de mogelijkheden. Daarom verdient hij bij deze een warme aanbeveling."Heer en mevrouw CJ en I DB
Voormalig ingenieur bij Shell.

Geleverde dienst 2017:  Promoten  bij verkoop en begeleiding bij verkoop van het landgoed

"Wij zijn uitermate tevreden over de wijze waarop France Pro Consult ons heeft bijgestaan bij de verkoop van ons huis in de Drôme. Vanaf effectief adverteren op diverse websites tot aan bemiddeling bij de notaris en de uiteindelijke afhandeling heeft Thierry Biguet vakkundig en op een prettige wijze bijgedragen aan een succesvolle verkoop. 

Afspraken waren altijd duidelijk en werden nagekomen. Ook toen de onderhandelingen wat stroever verliepen dan verwacht en betaling langer op zich wachten dan contractueel was vastgelegd heeft hij het hoofd koel gehouden en ons op professioneel geadviseerd en daarmee de verkoop tot een goed einde gebracht." 

Wij zijn France Pro Consult hier uiterst erkentelijk voor"Heer Van Wamel

Architect

Geleverde dienst 2016: Het behandelen van erfenis

"Na het overlijden van mijn vrouw heb ik, heb ik bij diverse instanties die t.a.v. een woning in Frankrijk het erfrecht regelen inlichtingen ingewonnen.
Uiteindelijk ben ik, in eerste instantie door zijn aantrekkelijke offerte,  bij Thierry  terecht gekomen.
Bij de eerste ontmoeting kwam hij al heel duidelijk en vertrouwelijk over.
De afwikkeling heeft hij tot meer dan tevredenheid gedaan en werd ik betreffende de voortgang constant op de hoogte gehouden.

Ook was hij zeer betrokken en medelevend met mijn persoonlijke situatie.

Ik zal hem voor zijn deskundigheid en goede afwikkeling, voor dit soort zaken hartelijk aanbevelen.
Nogmaals Thierry bedankt."Fam. Matthijssen

Geleverde dienst 2016: promoten van object bij verkoop en begeleiding bij verkoop 

"Een aantal jaren geleden hebben wij problemen gehad met de aankoop van de schuur naast ons Franse huis, wij kwamen er niet uit met de verkopende partij, vrienden van ons hebben Thierry Biguet aanbevolen. Thierry heeft met veel kennis en diplomatie er voor gezorgd dat de verkoop van de schuur toch rond kwam. Nu jaren later wilden wij ons Franse huis en schuur verkopen , wij hebben Thierry wederom gevraagd dit voor ons te verzorgen. Thierry is aan de slag gegaan ,en nadat ons huis en schuur op de website bekend was, kwamen er snel geïnteresseerde kopers. Binnen het jaar is ons huis en schuur verkocht aan een zeer enthousiast Frans echtpaar. Thierry heeft een zeer professionele  aanpak, weet de wegen in Nederland en Frankrijk zeer goed te bewandelen en heeft ons erg goed geholpen. Bedankt Thierry en het team van France Pro Consult." Fam. Kreek

Geleverde dienst 2016: Het behandelen van erfenis / begeleiding bij de overdracht 

"Thierry Biquet heeft ons zeer goed geholpen bij de notariële afwikkeling van een overdracht van Frans onroerend goed. Thierry is ontwapenend en vertrouwenwekkend, niet in het minst door zijn charmante Franse accent en zijn eigen manier van communiceren, zowel face-to-face als digitaal. Hij is inhoudelijk goed op de hoogte, pragmatisch ingesteld, communicatief efficiënt, geduldig, legt goed uit en is flexibel in het maken van afspraken. Door zijn gestructureerde werkwijze bleek het erfrechtelijke-administratieve proces waar wij huizenhoog tegenop zagen in alle opzichten prettig te verlopen. Wij zijn erg tevreden over de dienstverlening van Thierry Biguet en zijn team.Katrien Stockman

Geleverde dienst 2016: promoten van object bij verkoop en begeleiding bij verkoop 

"Na het overlijden van mijn echtgenoot in 2010, was het een moeilijke en emotionele beslissing om ons huis in Frankrijk te verkopen. Maar hoe begin je daaraan in je eentje? Ik kende France Pro Consult door de nieuwsbrief. In 2015 heb ik Thierry gecontacteerd. Ik was blij dat ik die last uit handen kon geven, want ik wist niet waar en hoe te beginnen met de verkoop van een huis in het buitenland. Ik kon er met alle vragen terecht betreffende de verkoop. Thierry heeft enorm veel ervaring en is vertrouwd met de Franse wetgeving. Hij heeft voor mij alles tot in de puntjes in goede banen geleid. Ik ben dankbaar voor de betrouwbaarheid, de duidelijke en vlotte communicatie. Alles verliep zeer professioneel. Een aanrader!! Doe zo verder!!" Adri en Tosca Gootjes en Elly Wolters

Geleverde dienst 2016: promoten van object bij verkoop en begeleiding bij verkoop 

"14 jaar geleden waren we op zoek naar een bijzonder plekje in de Cher, samen met de plaatselijke makelaar vonden wij het uiteindelijk (we zouden net stoppen met zoeken), de makelaar zei: ik weet nu wat jullie zoeken en reed ons naar een paradijselijk mooie plek. Onze droom, La Chaume Tranchat in Bessais le Fromental. Maar hoe verder?. Van een Nederlands echtpaar uit een plaatsje verderop hoorde wij: "Ga naar France Pro Consult in Loenen, die hebben ons heel goed geholpen." Zo gezegd zo gedaan en contact gezocht met Thierry Biquet van France Pro Consult in Loenen.  Een afspraak gemaakt en met onze vele vragen naar hem toe. Wat ons opviel was zijn kennis en openhartigheid over wat ons te wachten zou staan. Wij terug naar Frankrijk en met de Franse makelaar naar ons droomplekje en besloten we het huis te kopen. Op deze plek in Bessaais le Fromental, La Chaume Tranchat, gelijk met Thierry contact gezocht en hij heeft verder met de Franse makelaar afspraken gemaakt voor de koop van La Chaume Tranchat. Thierry heeft toen alles voor ons geregeld en wij konden alleen wegdromen over het paradijselijk plekje. Alles verliep vlekkeloos dankzij Thierry Biquet van France Pro Consult.

Maar nu, na 14 jaar, moesten wij afscheid nemen van ons paradijs. Dus in overleg met France Pro Consult over hoe te werk gaan. We hadden geen haast en hoopten dat het wel één of twee jaar zou duren voordat het verkocht zou worden. Tenslotte waren de huizenprijzen in Frankrijk ook flink gedaald. Maar opeens ging het snel.  Heerlijk om iemand als Thierry te kennen. Hij is in staat om met je mee te gaan in onze gevoelens om afscheid te nemen maar juist ook de zakelijkheid te betrachten en niet te overhaasten. France Pro Consult heeft ons hierin meer dan uitstekend begeleid. Alle contacten liepen via Thierry. Wat ons verhaal bijzonder maakt is de verkoop van La Chaume Tranchat. We hebben het met een handdruk kunnen verkopen aan de kleinzoon van degene die het boerderijtje gebouwd heeft. Wij kenden zijn opa, dus in ons gebrekkige Frans hele leuke en emotiponele momenten met elkaar gehad. Het heeft zo moeten zijn, zeggen wij weleens tegen elkaar. Maar dankzij onze relatie met France Pro Consult heeft Thierry ons kunnen helpen met de afhandeling van de verkoop. Meedenken, mee- en invoelen met onze pijn om dit droomplekje te verlaten. En vooral het zakelijke gedeelte in het oog te houden. En af en toe ons met beiden benen op de grond zetten. De contacten van Thierry met de koper en ons verliepen altijd heel open en plezierig. Wij zullen ook onze contacten met Thierry missen. Niets dan lof. Wij nomineren France Pro Consult en dus Thierry voor een prijs als beste voor begeleiding van koop en verkoop van een huis in Frankrijk."
 Vera en Nico Waagmeester

Geleverde dienst 2016: begeleiding bij verkoop, opstellen van dossier berekening 'Plus Value' en nu de begeleiding bij aankoop (van een nieuwe woning)

"Dit jaar hebben wij onze watermolen te koop gezet. Daarbij geholpen door Thierry Biguet en zijn team. Wij hebben optimaal kunnen profiteren van de ervaring en expertise van Thierry en de contacten als zeer plezierig ervaren. Thierry beschikt over de vereiste kennis m.b.t. koop en verkoop van een woning op de Franse markt, hij kent de ins en outs en gaf ons goede tips, zodat het verkoopproces 'gesmeerd' verliep. Merci Thierry!" Gerlind en Tjibbe

Eigenaren van een hotel en watersportbedrijf

Geleverde dienst 2016: onderhandeling van de aankoopprijs en begeleiding bij aankoop

"Als lid van de”A la Unie” hebben we veel informatie kunnen nalezen op de website van France Pro Consult over aankoop en verkoop van een huis en aanverwante zaken in Frankrijk. Voor de eerste keer in 2012 hebben wij een beroep gedaan op Thierry Biguet om het CU op ons Franse perceel te krijgen, alles is positief en vlot verlopen. Voor de tweede keer wederom een beroep gedaan op Thierry, dit keer om een huis te kopen in Bourgondie. Hij heeft ons met raad en daad bijgestaan, altijd bereid om op onze ontelbare vragen in te gaan, ook remde hij ons af, omdat wij op bepaalde momenten te snel wilden gaan, heeft ons behoedt voor valkuilen. Na één keer bezichtiging, gaf het huis ons al een onbeschrijfelijk fijn gevoel, als god in Frankrijk. Al met al zijn wij sinds september 2016 tweedehuiseigenaar geworden in Frankrijk. Zijn overigens net terug uit Frankrijk met het gevoel, dat het Franse huis nog 5 x keer mooier is, als bij de eerste en enigste bezichtiging, dus geen enkele spijt. Voor de derde keer, die nu gaat komen, hebben we besloten om Thierry in de arm te nemen om ons Franse perceel in de Loire te verkopen. We hebben Thierry leren kennen als een humorvolle, sympathieke betrouwbare Nederlandse Fransman, hij woont al lang in Nederland, maar in hart en nieren blijft hij een onverbeten Fransman. Zijn vakkennis van de Franse wet- en regelgeving is bij het begeleiden uiterst belangrijk geweest, daarom zullen we Thierry aan iedereen willen aanraden, het is gewoon een kei in zijn vak! Dankjewel Thierry."W.J. Schimmel

Geleverde dienst 2016: probleemoplossing en begeleiding bij verkoop herdoen in verband met ernstige fout Franse makelaar

"In een tijdsbestek van ± 12 jaar had ik wederom de deskundigheid van de heer Thierry Biguet nodig, wanneer de makelaar elementaire fouten maakt bij het opstellen van een koopovereenkomst en koper (fransman) en verkoper te goeder trouw beiden ondertekenen. Het gevolg: de notaris passeert géén akte vanwege de fouten en met desastreuze financiële gevolgen. Ná voortdurende sturing en materiedeskundigheid van de heer Biguet bleek vooral met diplomatie zijnerzijds het resultaat op te leveren, dat ná ruim 6 weken alsnog een akte gepasseerd kon worden. Een door hem regelmatig contact met alle franse partijen heeft voor verkoper alsnog het gewenste resultaat opgeleverd en een nog grotere financiële ellende voorkomen. Zijn deskundigheid - in alle franse koop/verkoopaspecten en diplomatie - zijn absoluut benodigd, omdat de franse materie een geheel andere is dan mij bekend. Het tijdig raadplegen van een deskundige die als geen ander weet hoe te handelen, bleek voor mij wederom noodzaak. Met veel respect en dank aan de heer Thierry Biguet."


Ko en Vera van Vliet

Geleverde dienst 2016: promoten van object bij verkoop en begeleiding bij verkoop 

"Toen we na tien jaar besloten ons huis in de Morvan te verkopen hebben we contact gezocht met Thierry Biguet. We kenden hem van een Nederlandse buur die eerder een huis via France Pro Consult had gekocht c.q. verkocht. Hoewel we goed geïntegreerd waren in Frankrijk realiseerden we ons dat niemand beter dan een Fransman de gedachtegang van Fransen in een verkoopproces kan begrijpen. France Pro Consult zette ons huis op haar eigen en op veel (inter)nationale websites. Een mee gekregen bord plaatsten we achter in de tuin. Het was zichtbaar vanaf het pad om het meer. Zelf zorgen we nog voor een bord, dat op grote afstand vanaf de doorgaande weg te zien was. Regelmatig kwamen belangstellenden een kijkje nemen, waaronder een jong stel mensen dat heel erg geïnteresseerd was. Thierry heeft vervolgens contact opgenomen met deze potentiële kopers en het hele verkooptraject begeleid. Tijdens dit traject stuitten we nog op een paar knelpunten, waarvoor Thierry  oplossingen zocht. Hierdoor werd ons duidelijk dat het kopen van een Franse woning een stuk gemakkelijker gaat dan het verkopen ervan. Een reden te meer om de expertise van France Pro Consult in te schakelen. Voortdurend hebben we het gevoel gehad dat Thierry  achter ons stond. Hij was doortastend en hield op vriendelijke wijze en met prachtige volzinnen in zijn e-mails vinger aan de pols bij alle betrokkenen. Tijdens het ondertekenen van het verkoopcontract bij de notaris bleef Thierry vanuit zijn kantoor stand-by. Indien nodig konden wij hem bellen. Dit was gelukkig niet nodig. De notaris las het verkoopcontract voor vanaf zijn computer terwijl wij op een groot scherm achter hem de tekst konden meelezen. Een kleine aanpassing op ons verzoek werd ter plekke gemaakt. Vervolgens konden elektronisch handtekeningen worden gezet en met één druk op “verzenden” werd het getekende verkoopcontract naar Thierry gestuurd. Het inschakelen van France Pro Consult (Thierry én zijn team) is de beste beslissing geweest die we hebben genomen."


Marlie Raad-Theelen

Geleverde dienst 2016: behandeling erfenis, promoten van object bij verkoop en begeleiding bij verkoop 

"Het bureau France Pro Consult heeft voor mij de successieafwikkeling verzorgd m.b.t. onze woning in Frankrijk nadat mijn man is overleden. Daarna hebben ze de bemiddeling en afhandeling geregeld van de verkoop van de woning. Ik ben erg tevreden over de samenwerking met France Pro Consult, ze zijn deskundig en de gemaakte afspraken worden nageleefd."


Anne Boudier

Geleverde dienst 2016: begeleiding bij aankoop van onze Nederlanse klant

"Monsieur Biguet. J’en profite pour vous dire que vous faites honneur à votre profession, j’ai rarement vu quelqu’un d’aussi professionnel! Mon mari travaille pour une entreprise hollandaise et j’ai par ce biais déjà eu l’occasion de constater une plus grande conscience professionnelle chez vos compatriotes que chez les miens… vous en êtes une preuve de plus!" 


Jos Ehlen
Keramiste /docente

Geleverde dienst 2016: begeleiding bij verkoop en afhandeling van het dossier Plus Value

"Al jaren lang lid van de “A la Une” nieuwsbrief, hebben mijn partner en ik besloten hulp te vragen voor de verkoop van onze huizen in Frankrijk door Thierry Biguet. Door foto’s en teksten aan te leveren werden deze via een link op de site van “A la Une “ geplaatst. Onze kopers zijn via Thierry Biguet en onze contactpersoon ter plaatse, in de gelegenheid gesteld om de huizen binnen enkele dagen te bekijken. En nogmaals te bekijken. Gesprekken over aankoop en verkoop zijn in Nederland zéér bevredigend verlopen. Thierry, de innemende en accurate contactpersoon tussen beide partijen, heeft de koper met raad en daad bijgestaan. Voor ons de verkopers, heeft hij alle vragen met betrekking tot de ingewikkelde Franse belastingen beantwoord en opgelost! Zo berekende hij met ons de 'Plus Value' en zorgde dat alle rekeningen en papieren op het kantoor van de Franse notaris terecht kwamen. En als bijzonder aandachtspunt...Thierry werd gemachtigd om de door de koper en verkoper ondertekende aktes als “Notaris” in ontvangst te nemen op zijn kantoor in Loenen. Een feestelijke gelegenheid die ons tot blijvende dankbaarheid stemmen."


Ben en Bertha
Gepensioneerd boekhouder / gepensioneerd doktersassistente

Geleverde dienst 2016: begeleiding bij verkoop en afhandelen van het dossier Plus Value

"We wisten al jaren dat eens de tijd zou kunnen komen dat we afscheid zouden moeten nemen van onze Franse tweede woning, daarom volgden we al jaren de website van franceproconsult. Nadat we in januari 2016 het besluit hadden genomen tot verkoop, werd snel contact gelegd en een afspraak gemaakt met Thierry Biguet. Na een prettige ontvangst en kennismaking in Loenen werd onmiddellijk begonnen met de verkoop. En inderdaad vanaf de eerste dag werden alle betrokken personen en instanties achter de broek gezeten om zo snel mogelijk de verkoop tot stand te brengen. Eind augustus 2016 werd bij de Notaris de laatste handtekening gezet. Geen heilige huisjes, no nonsens, recht door zee en een goede aanpak en begeleiding van de verkoop. Thierry..hulde en bedankt voor het voorkomen van veel ellende en hoofdbrekens."  


P. Tijhuis
Advocaat / fiscalist

Geleverde dienst 2016: afhandeling van 2 erfenissen en begeleiding bij verkoop

"Nadat onze ouders overleden waren, moesten wij helaas het besluit nemen hun Franse woonhuis te verkopen. Gezien de afstand en onze onbekendheid met het Franse erfrecht en verkoop traject, hebben we de hulp van FranceProConsult ingeroepen. Wij bevelen Thierry van harte  aan, want Thierry heeft ons volledig ontlast bij de afhandeling en overdracht. Hij deed alle communicatie met notarissen en tussenpersonen. Hij hield toezicht op geoffreerde kosten en greep in waar nodig. Bovendien is hij een zeer persoonlijk, gemakkelijk benaderbaar en prettig mens. Kortom Thierry is de expert die je nodig hebt, wil je als Hollander een huis in Frankrijk verkopen en overdragen.


Peter en Marja
Gepensioneerden

Geleverde dienst 2016: Het in de verkoop zetten van de woning en begeleiding bij verkoop en afhandelen van het dossier Plus Value

“Thierry heeft recentelijk uitstekend geholpen met de verkoop van ons huis. Gevraagd en ongevraagd behulpzaam, professioneel en met “un petit peu d'humour” was het prima zaken doen. Het door Thierry opgestelde bezwaarschrift tegen de ingehouden sociale lasten bij de berekening van de “Plus-Value”, had een positief resultaat: we kregen geld terug! Thierry, bedankt voor de hulp en we zullen je zeer zeker aanbevelen bij alle aspirant kopers/verkopers die we in de toekomst ontmoeten.”


T. Kurstjens
Voormalige hoogleraar Techniek aan de Universiteit

Geleverde dienst 2016: afhandelen van erfenis en aankoop aandelen SCI

"Een moeizame aandelenoverdracht van onze SCI. In 2009 kwam ik Thierry tegen op een bijeenkomst van “het roer om” voor potentiële emigranten naar Frankrijk. Toen ik enkele jaren later met enkele vrienden een huis vond, waar we een woongroep zijn begonnen, heeft Thierry voor ons de oprichting van een SCI geregeld. Helaas stierf kort daarop plotseling een van de aandeelhouders. Zijn kinderen wilde hun geërfde aandeel echter niet houden. Een aspirant bewoonster wilde hun aandeel in eerste instantie overnemen, maar toen ze afzag van bewoning, kwam mijn oudste broer in beeld. Zo goed als alles was door Thierry geregeld met een Franse notaris tot de vrouw van mijn broer (getrouwd in gemeenschap van goederen) bezwaar aantekende. Tenslotte is de aandelenoverdracht toch nog geregeld met mijn 2e broer en zijn vrouw. Het heeft echter alles bij elkaar bijna 2 jaar geduurd en veel geduld gevraagd van de notaris en van Thierry die alles regelde. Daarvoor mijn hartelijke dank. Ik kan hem, zijn geduld en vriendelijke, persoonlijke behandeling aan iedereen van harte aanbevelen."


John en Caroline
Zelfstandig ondernemer (ontwerper, verkoper en producent Industriële LED-verlichting)

Geleverde dienst 2016: begeleiding bij aankoop

"Thierry heeft ons ontzettend goed geholpen met de aankoop van ons huis in Frankrijk. Hij is een man met  veel ervaring die weet waarover hij praat. Zijn e-mails waren helder en duidelijk. Zonder zijn advies had de aankoop weleens lang kunnen gaan duren. Thierry nogmaals bedankt voor je advies en begeleiding. We genieten nu en hopelijk nog jaren van ons huis in Frankrijk."


Henri Lammers
Voormalige eigenaar communicatiebureau  

Geleverde dienst 2016: begeleiding bij verkoop en afhandeling van de Plus Value van appartementencomplex

"Wij kennen Thierry Biguet (France Pro Consult) reeds zo’n 16 jaar. Hij heeft indertijd de aankoop van onze Mas begeleidt en verzorgd, tot volle tevredenheid! Zo’n proces is bijzonder complex zeker als een eerste kennismaking met de spelregels van aankoop in een ander land. Ook hebben wij, met deze ervaring na de aankoop, al die jaren contact gehouden en was hij altijd bereidt ons met allerlei problemen en vragen hulp te bieden. Recent hebben wij de Mas verkocht en heeft Thierry Biguet (France Pro Consult) de verkoop begeleidt met veel tact, geduld en kennis van zaken. De verkoop van onze Mas was wel zeer complex, mede door onze veeleisende koper. Het feit dat France Pro Consult een kleinschalige organisatie is maakt juist de professionele begeleiding en kennis van zaken zo sterk. Wij zijn France Pro consult bijzonder erkentelijk voor alle hulp, aandacht en betrokkenheid! Zeker een aanrader!"


Pauline Berkhout
Administratief medewerkster

Geleverde dienst 2016: In de verkopen zetten van de woning en begeleiding bij verkoop

“Thierry heeft zich met alle benodigdheden bezig gehouden. Als wij nu zien wat er allemaal op ons af is gekomen dan kunnen wij Thierry met al zijn ervaring en vaardigheden heel dankbaar zijn voor de betrouwbaarheid en de vraagbaak die hij voor ons is geweest de afgelopen maanden. Wij zullen Thierry Biguet aan iedereen aanraden. Hij is enorm rijk aan ervaring, heeft antwoord op alle vragen, zaken worden goed geregeld en afgehandeld. Vlot en deskundig. “ 


Annemarie en Carel de Reus
Beeldend kunstenaar / Architect en vastgoedadviseur

Geleverde dienst 2016: begeleiding bij aankoop

"Het kopen of verkopen van een woning in Frankrijk is een ingewikkeld proces. Het wordt nog ingewikkelder als je de woning wil onderbrengen in een SCI (soort Franse BV). Tot ons grote geluk stuitten wij op France Pro Consult onder leiding van Thierry Biquet. Op een zeer professionele en plezierige wijze heeft hij ons door het proces geleid. Geen moeite is te veel en de vooraf overeengekomen honorering is ook aan het eind de werkelijk te betalen prijs. Opvallend is zijn deskundigheid en open en adequate manier van communiceren, waarbij "afspraak is afspraak" geldt. Ook in de toekomst zullen we zeker een beroep op Thierry doen, wanneer we voor de SCI, voor de woning en/of voor erfzaken, geconfronteerd worden met de ingewikkelde Franse regelgeving. Gezien het plezierige contact van de afgelopen periode kijken we daar op voorhand al naar uit."


Hans Bult
Huisarts

Geleverde dienst 2016: oprichten van SCI en begeleiding bij aankoop van Frans vastgoed via SCI

"We willen jou hartelijk bedanken voor de goede hulp die je ons geboden hebt. We hebben je accuratesse erg gewaardeerd evenals je steeds voor ons inzichtelijke correspondentie met de notaris in Frankrijk. We vinden dat je je vak verstaat en dat je vooral in staat bent om met gevoel voor humor je vaak ongeduldige en lastige klanten tevreden te stellen. We hadden steeds een plezierig contact in Loenen en de Bilt. Het had niet beter gekund. Ik zeg dat niet vaak tegen een Fransman." 


Theo Weerdenburg
Directeur mede eigenaar La-Konnet Chambres d'Hôtes

Geleverde dienst 2016: begeleiding bij aankoop

"Thierry al 20 jaar een goede adviseur en begeleider voor Frankrijk gaanders! Ook wij hebben gebruik gemaakt van zijn diensten en zijn er zeer tevreden over."


Hans Pronk
Owner at SitesEnKit

Geleverde dienst 2016: begeleiding bij aankoop

"Thierry heeft ons geholpen bij de aanschaf van ons huis in Frankrijk. Door zijn grote bekendheid met de Franse markt gekoppeld aan zijn inhoudelijke expertise op het gebied van Franse wet- en regelgeving is dit proces uitstekend verlopen. Daarnaast heb ik Thierry leren kennen als betrouwbare en humorvolle persoonlijkheid die uiterst waardevol is gebleken in het gehele proces. Mocht je zaken willen doen in Frankrijk vanuit Nederland: ik weet geen betere."


Wolter Veltema
Senior Consultant

"Thierry is van franse origine en woonachtig in Nederland en Frankrijk. Hij is een consultant met een diepgaande kennis van Franse wet- en regelgeving voor het begeleiden van aankopen, verkopen en verbouwingen van huizen door geheel Frankrijk. Zijn diepgaande en altijd recente vakkennis omtrent de franse wet- en regelgeving zorgt voor een excellente begeleiding. Door zijn onafhankelijkheid als consultant geeft hij juiste advies in het belang van zijn clienten."


Mariëtte Willigers
Owner Gîte d'étape Clos des Escoutilles in Varaire 

"Thierry helped us through a long and enduring period of negociations in order to buy a premises in France. Thanks to his commitment, his everlonging persistance, patience and above all, his clear and diplomatic way to communicate to all parties, the purchase has been put succesfully to an end. It goes without saying that without his professional intervenience, the road to complete our mission would have been very much longer and far more stressful."


Johannes Postma
Senior Director Transaction Services at PwC

"Thierry heeft ons erg geholpen bij de overdracht van ons familie vakantiehuis in Frankrijk en de oprichting van een SCI om dit mogelijk te maken."


 

Mocht U klant zijn van Thierry en Thierry en zijn team willen aanbevelen, aarzelt U dan niet. U kunt direct een kleine e-mail naar thierry toe sturen.

home > aanbevelingen van onze klanten