Advies en begeleiding bij verkoop

France Pro Consult is sinds 1994 landelijk actief bij de bemiddeling tussen particulieren, kopers en verkopers.

Nederlandse/Belgisch verkopers: de mogelijkheid bestaat uiteraard ook dat U een koper heeft gevonden.

Wie de koper ook is, van welke nationaliteit hij dan ook mag zijn Frans, Engels of zelfs Nederlands, zijn/haar telefoonnummer en enkele gegevens betreffende het huis, zijn voor ons voldoende om actie van uw zijde te kunnen ondernemen.

Voor deze situatie kunt U vanzelfsprekend ook gebruik maken van onze dienstverlening en ervaring.
Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke wensen zijn onze leidraad.
Ouderwetse dienstverlening in een modern jasje. Afspraken nakomen, kwaliteit in dienstverlening met kennis van zaken. Onze dienstverlening stopt niet bij de overdracht, we hechten waarde aan een langdurige relatie en om deze reden kunt u tot ver na de transactie (vrijblijvend) bij ons terecht met uw vragen.

  • De Plus-Value:

Het berekenen van de “Plus-values” oftewel de belasting op de winst. In Frankrijk is er sprake van belasting over de meerwaarde, indien de verkoopprijs,  minus de toegestane aftrekposten (overdrachtskosten,  bepaalde verbouwingen en nog enkele andere), minus de aankoopprijs, een positief saldo geeft. 
Het is niet onverstandig om enkele simulaties te doen voordat u überhaupt een overeenkomst sluit met een potentiële koper. Wij kunnen dit voor U doen. 

  • De onderhandelingen:

Onderhandelen is een deel van het dagelijks leven, maar een huis in het buitenland verkopen vereist een absolute en cruciale vaardigheid in het koopproces. De koper en verkoper proberen beiden de beste deal te sluiten voor zichzelf. Onderhandeling vereist voorbereiding, timing, bewustzijn, creativiteit en de vaardigheid snel en goed te kunnen anticiperen op de zet van een ander. Dit is wat een hoop verkopers of kopers te kort komen.  

  • Aanvraag diagnostieken:

Wanneer u uw woning verkoopt dienen een aantal rapporten opgesteld te worden ten aanzien van de aanwezigheid van asbest, termieten en lood, diagnostiek van het energievermogen, (DPE), electriciteit en eventueel het saneringssysteem. Enkele zijn verplicht, de andere kunnenper gemeente / regio en per type woning verschillen. Uiteraard zijn wij bereid om een offerte aan te vragen bij een daartoe gespecialiseerd bedrijf. 

  • (Mede) opstellen van een Frans/Nederlandstalig voorlopig koopcontract

Toelichting, beoordeling en vertaling van de gevoelige en gecompliceerde clausules in het voorlopig koopcontract en eventueel van het  reglement van mede-eigendom, mits er sprake is van mede-eigendom.

 

  • Plus- value Ondersteuning:

Het behandelen, bemiddeling en onderhandeling bij het opstellen van het volledige dossier van de "Plus-values" in overleg met de betrokken notaris. 

 

  •  Ondersteuning bij de afhandeling van de notariële akten:

Gevoelige en gecompliceerde clausules van de definitieve  akten worden systematisch door ons vertaalbureau vertaald.  Alles in duidelijke taal, dus u weet en begrijpt wat u tekent.

 

  •  Water en elektriciteit of andere energie:

Het opzeggen van de contracten met de Nuts bedrijven.

  • Verzekeringen:

Het opzeggen van de contracten met de verzekeringen.


De diensten van France Pro Consult breiden zich steeds verder uit, met nieuwe functies waarop wij voor klanten zoeken, maar ook de service die klanten ons vragen wordt steeds omvangrijker.

Tijdens de vele verschillende fases van een verkooptransactie wordt u geadviseerd, ondersteund en begeleid door Thierry BIGUET

France Pro Consult

Boterweg 25 - 7371 GK Loenen
Pays-Bas / Nederland
T: +31(0)55-505 32 85
E: info@franceproconsult.com

Mocht U meer willen weten over onze diensten en voorwaarden, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Voorafgaand verzoeken wij u onderstaand formulier volledig in te vullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

   


Een nieuwsbrief met informatie over de ontwikkelingen op de Frans onroerend goed markt, o.a. artikelen over wijzigingen in de Franse wetgeving.
Mocht u meer willen weten https://www.franceproconsult.com/nieuwsbrief/.
home > franse huiseigenaar > advies en begeleiding bij verkoop