De zoektocht naar onze ‘ideale’ woning in Frankrijk - Martijn en Sandra

8 jaar geleden startte onze zoektocht naar onze “ideale” woning in Frankrijk. Voor ons was dit een woning met: karakter, rustig gelegen, een plaats waar wij met ons drietjes tot rust kunnen komen, maar niet te afgelegen vermits we ook een zoon hebben die naar school moet en ook vrienden nodig heeft. Tot rust komen is ons hoofddoel. Ons gehaaste leven in België achter ons laten. Maar we willen er ook een B&B gaan openen, dus moet het ook nog eens genoeg kamers hebben. Want dit gaat ons hoofdinkomsten worden.

Maar we hadden er geen rekening mee gehouden dat we niet dadelijk een woning zouden vinden, en dat we er 8 jaar zullen over doen om de juiste woning te zoeken.

Na heel wat woningen, ieder jaar opnieuw, bezocht te hebben en na enkele teleurstellingen, hebben we dan eindelijk een karakteristieke woning gevonden. En niet zomaar eentje, maar een waar plaatje, een priorij. Een woning met zoveel karakter en verhaal en nog eens rustig gelegen ook.

Alles wat wij zochten voor onze woning.

En dan komen natuurlijk de twijfels, gaan wij dat wel kunnen betalen. Gaat alles wel in orde zijn, de elektriciteit, de septic tank en nog zoveel andere vragen. En natuurlijk de taal. We kunnen wel Frans praten, maar al die technische termen, dat is toch even wat anders.

De volgende stap was nu contact opnemen met Thierry. Thierry hebben we leren kennen via een kennis die al een woning gekocht had in Frankrijk.

Hij stelde ons gerust en vertelde ook dat we alles stap voor stap moesten doen (wij met ons gehaast leven willen dan natuurlijk ook alles dadelijk, in een keer. )

Samen bedachten we een openingsbod en de onderhandeling was begonnen…..Spannend.

En ons bod werd geaccepteerd! Het voorlopig koopcontract werd ondertekend en een datum voor de overdracht afgesproken. In de tussentijd konden we met al onze vragen bij Thierry terecht.

Er zijn heel wat mailtjes heen en weer gegaan met vragen van onze kant. Een huis in Frankrijk koop je tenslotte niet iedere dag. Voor ons best een beetje spannend of alles wel goed zou gaan. Ook heeft hij ons geholpen en geadviseerd wat betreft de verzekering van het huis.

Nu gaan we iedere vakantie (mijn man werkt in het onderwijs, met veel vakanties) naar onze droomwoning toe. Weg van de drukte, telefoon en alle betalingsverkeer. Weg van het drukke circus. Nee, Frankrijk da's anders, het rustige landschap, de vriendelijke bewoners van het dorp.

Nog even hard doorwerken aan de verbouwingen en dan vertrekken we 1 juli 2016 definitief naar onze oase.

Wij hopen dat we hier kunnen onthaasten en jaren mogen genieten van la douce France


Martijn, Sandra en Juul

Weten hoe het er uit ziet? Kijk dan op  www.au-prieure-saint-jean.com

 

< Terug naar het overzicht

France Pro Consult

Boterweg 25 - 7371 GK Loenen
Pays-Bas / Nederland
T: +31(0)55-505 32 85
E: info@franceproconsult.com

home > bibliotheek > de zoektocht naar onze ‘ideale’ woning in frankrijk - martijn en sandra