Mas de l'Adret, Drôme Provenҫale, France - Henri Lamers

Tijdens de periode voor 1999 brachten wij diverse vakanties in Frankrijk door en zijn van het land gaan houden. Ook groeide onze belangstelling voor de traditionele huizen op het platteland, met de droom om zo’n huis te kunnen kopen. Uiteindelijk hebben we besloten om toch eens met een makelaar te gaan praten.

Onze voorkeur had de Drôme Provenҫale. Dit was het begin van een bijzonder avontuur, zeker het feit dat we met 3 echtparen de aankoop wilden realiseren. Onze omgeving reageerden met de tekst ‘begin daar niet aan dit vraagt om problemen’. De tijd heeft laten zien dat het ook anders kan en wij kijken terug op een periode van 16 wel zeer bijzondere jaren.

Met een makelaar zijn wij in 1999 op zoek gegaan in de Drôme Provençale naar een geschikte locatie betreft onze specifieke wensen. Met als doel om daar een periode van het jaar te verblijven maar ook het realiseren van de benodigde exploitatie. Wij hebben met onze makelaar diverse locaties bezocht maar zonder resultaat tot dat een collega van hem met een alternatief kwam. Dit werd door zijn baas afgedaan met ‘dat is niets voor deze mensen’.  Maar dat was voor ons een coup de coeur. De vorige eigenaar had het huis volledig laten restaureren maar moest onverwacht deze mooie Mas verkopen. Wij hebben zijn werk kunnen afmaken, mede met eigen inzicht en specifieke wensen.

Om ons wat breder te oriënteren bezochten wij indertijd ook een beurs in Utrecht waar wij in contact kwamen met Thierry Biguet die ons informeerde over zijn bezigheden betreft de aan- en verkoop van huizen in Frankrijk. Hem de vraag gesteld om ons te helpen bij de aankoop van de Mas. Zijn hulp en betrokkenheid tijdens dit complexe traject was perfect. Al die jaren tot op heden hebben wij contact gehouden met elkaar en konden altijd met vragen of problemen bij hem terecht.

Recent hebben wij besloten om de Mas na 16 bijzondere jaren te verkopen, onze leeftijd was mede doorslaggevend voor deze niet makkelijke keuze. De vraag aan Thierry Biquet (France Pro Consult) om de verkoop te begeleiden was voor ons vanzelfsprekend. Wij hebben respect voor zijn diplomatieke geduld en ‘tone of voice’.

De meerwaarde van huis en locatie waren zeker de ontmoeting en het verblijf van onze gasten. De exploitatie van Mas de l’Adret bestond o.a. uit de verhuur, organisatie van diverse workshops door professionals, verzorging van lunch en/of diner door onze cuisinière-à-domicile.

De aanloop naar de verkoop heeft zowat 6 maanden geduurd voordat de definitieve overdracht kon plaats vinden. Mede veroorzaakt door de zeer veeleisende kopers.

Ook de rol van de makelaar van de koper was nihil dat heeft niet alleen voor ons maar zeker ook voor France Pro Consult veel geduld en tact gevraagd. Zonder deze professionele begeleiding en hulp was dit niet denkbaar geweest. De nieuwe eigenaars hebben gekozen voor ‘chambre d’hotes’ als nieuwe bestemming voor Mas de l’Adret. Ook voor hen was deze locatie een coup de foudre! 

Henri Lamers, Arnhem 30-10-2015

< Terug naar het overzicht

France Pro Consult

Boterweg 25 - 7371 GK Loenen
Pays-Bas / Nederland
T: +31(0)55-505 32 85
E: info@franceproconsult.com

home > bibliotheek > mas de l'adret, drôme provenҫale, france - henri lamers