Demeures & Chateaux 'à vendre'

 

 

Als cultureel gebied dat veel historische overblijfselen heeft weten te behouden, heeft Frankrijk enorm veel architecturale schoonheden. Tussen deze gebouwen vallen kastelen binnen een compleet ander niveau op de onroerend goed-markt, met vage grenzen. 

Zo zijn sommige kastelen ingeschreven of geklasseerd als historisch monument, terwijl andere ‘slechts’ landhuizen of herenhuizen zijn. Hoe dan ook, ze laten ons (dag)dromen! 


France Pro Consult wil u hierbij graag begeleiden. Laten we samen een eind op weg gaan.

«  Il existe un château , une Demeure, un Manoir comme tu n'en as jamais vu.  Entre, personne ne t'en empêchera. Pénètre au royaume des songes, et deviens le seigneur de ces lieux...

Mais prend garde aux voleurs de rêves !  »

Gérard Moncomble - François Crozat

«  Ergens bestaat een kasteel, een landhuis, een landgoed zoals je dat nog nooit hebt gezien. Kom binnen, niemand belet je de weg. Treed binnen in het droomrijk en word de heer van deze plaats…

Maar pas op voor droomdieven! »

Gérard Moncomble - François Crozat
"Chateau of Demeures" van onze klanten

Vraagprijs: € 980.000

Ardèche - Chateau met luxe appartementen, gites, minicamping en biozwembad

Het kasteel is herbouwd in de 17e eeuw, oorspronkelijk was het een kasteel uit de 12e/13e eeuw, sommige delen van het kasteel herinneren hier nog aan, het kasteel ligt op het zuiden van een berg in de Ardéche op 2 km van het dorpje en 8 km van het Ardéchoise stadje Lamastre. Op enkele kilometers afstand stroomt de rivier de Doux met diverse leuke strandjes in de buurt.............

Meer weten? 
Nieuw "Chateau of Demeures" in beeld onder de 1.000.000 euroVraagprijs: € 695.000

 


Le Lion d'Angers - Prachtige pand uit de 17e eeuw 

Dit pand ligt in het hart van de Angevin bocage in een prachtig landschap ver weg van alle overlast.  De woning heeft een betoverende omgeving waar rust en sereniteit heersen. Het heeft een bewoonbare oppervlakte van ca. 380 m². Dit charmante verblijf, dat ongeveer dertig jaar geleden door de huidige eigenaars tot een hoge standaard werd gerestaureerd, biedt al het nodige comfort en een aangename indeling....


Meer weten?  (Franse taal)
Meer weten? (Engelse taal)


 

Hieronder vindt u de vorige objecten:

Vraagprijs: € 639.000

Lot et Garonne - 15e eeuws landhuis 

Dit 15e eeuwse herenhuis is gelegen op een plek met panoramisch uitzicht. Het biedt 400m² aan leefruimte, hoge plafonds, meerdere open haarden met behoud van historische architectonische kenmerken. De 6 slaapkamers, de 2 salons, de grote keuken en het zwembad maken van dit charmante gebouw een prachtige plek voor het gezinsleven of voor toeristische activiteiten. Grondoppervlak van ca. 2 hectare...


Meer weten? (Franse taal)

 

Vraagprijs: € 590.000


Perigueux - Landgoed met 6 hectare

Het landgoed is gebouwd aan de rand van een klein dorp en is toegankelijk vanaf het dorpsplein via een klein steegje. Het heeft een bewoonbaar oppervlakte van ongeveer 200 m².

Op de begane grond: een entree in de toren met een mooie eikenhouten trap met gedraaide baluster, woonkamer, eetkamer, keuken, twee slaapkamers, en een badkamer/wc. Op de etage: 3 slaapkamers en een badkamer. Zolder boven. Mooie gewelfde kelder, schuur, oude smederij en mooi park van 6 hectare.
                       
Meer weten? (Franse taal)

Meer weten? (Engelse taal)

Vraagprijs: € 522.000

Lot et Garonne - Gerestaureerd landhuis

Groot gerestaureerd land-huis gebouwd in steen met veel oude kenmerken. Ongeveer 330m² leefruimte met ruime ontvangstruimten die uitkomen op 2 grote terrassen. Zeer grote slaapkamers met aangrenzende badkamers en één met een klein boudoir. Zolderruimte voor verbouwing.
Mooi park van 1680m² met zwembad en mooie schaduwrijke ontspanningsplaatsen....
                       
Meer weten? (Franse taal)1         Maisons & Chateaux:  http://www.maisons-et-chateaux.com (site in het Engels en Frans).
Makelaarskantoor Maisons & Chateaux nodigt u uit om haar collectie van charmante, luxueuze en prestigieuze objecten te bekijken die te koop zijn in de mooiste regio's van Frankrijk ... Het gevoel voor uitzonderlijke objecten ... Chateaux, landhuizen, landelijke objecten, fraaie residences, huizen met karakter, villa's met zeezicht ...


2         France Châteaux:  http://www.france-chateaux.com  (site in het Engels en Frans).
Is een groep welke gespecialiseerd is in de verkoop van kastelen, landhuizen en uitzonderlijk onroerende goederen. Tevens verkopen zij privé eilanden en bijzondere eigendommen aan de kust.


3         Cabinet Le Nail:  http://www.cabinetlenail.com  (site in het Engels en Frans). 

Dit is een kantoor gespecialiseerd in de expertise en de verkoop van kastelen, landhuizen, agrarische eigendommen en bossen in het grote westen van Frankrijk, ongeveer 30 departementen. U treft hier een overzicht van de vele aangeboden eigendommen.


4         Chateaux et patrimoine:  www.chateauxetpatrimoine.com (site in het Engels en Frans).
Een team dat al langer dan 20 jaar werkzaam is in de verkoop van authentieke en uitzonderlijke panden in de Vendée, Poitou, Charentes, Anjou, Loire en Bourgogne , en nog meer…


5        Domaines & Chateaux http://domaines-chateaux-immobilier.com (site alleen in het Frans).
Dit vastgoedkantoor bestaat al meer dan 25 jaar en heeft zich gespecialiseerd in de verkoop op het gebied van kastelen, landhuizen, karakter huizen, molens, boerderijen, bossen en jachtgebieden in de regio Bretagne en de Loire.
 


 

Download onze brochure "Belangrijke informatie voor het kopen van een kasteel in Frankrijk


 

Het kopen, de overname of het verkopen van een kasteel vereist veel meer aandacht dan het kopen van een tweede huis. De afhandeling van de koop/verkoop kan, zonder een goede beheersing van de Franse taal en regelgeving, een tamelijk ingewikkelde zaak worden. In het Nederlands is de taal op juridisch en notariële gebied al niet eenvoudig, maar in het Frans is het voor de gewone Nederlander nauwelijks te volgen.

Voorbereiding en Begeleiding zijn derhalve niet alleen nuttig,  maar zijn van wezenlijk belang.

France Pro Consult wil u hierbij graag begeleiden. Laten we samen een eind op weg gaan.

 

 

 

France Pro Consult

Boterweg 25 - 7371 GK Loenen
Pays-Bas / Nederland
T: +31(0)55-505 32 85
E: info@franceproconsult.com

Mocht U meer willen weten over onze diensten en voorwaarden, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Voorafgaand verzoeken wij u onderstaand formulier volledig in te vullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

   


Een nieuwsbrief met informatie over de ontwikkelingen op de Frans onroerend goed markt, o.a. artikelen over wijzigingen in de Franse wetgeving.
Mocht u meer willen weten https://www.franceproconsult.com/nieuwsbrief/.
home > aspirant kopers > exclusief frans vastgoed te koop