VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD! 165.000 € - Ariège - Authentieke verbouwde boerderij met adembenemend uitzicht

Op een rustige, magnifieke, historische locatie in de Pyreneeën, op de grens van de Aude en de Ariège, op een hoogte van bijna 1000 meter, waardoor het uitzicht fenomenaal is, ligt deze in mediterrane stijl verbouwde boerderij, gelegen aan de rand van het gehucht l’Hameau d’Usson, vlak onder het Chateau d’Usson, een van de Catharenkastelen in de regio. Het door diverse zonneterrassen omringde huis heeft een grote woonkeuken/woonkamer, drie slaapkamers en een badkamer met twee wastafels, douche en ligbad. De mogelijkheden om het leefgedeelte van het huis uit te breiden zijn enorm. Op de bewoonbare zolder is ruimte voor een vierde slaapkamer en in de gigantische inpandige hooischuur kan een volwaardige tweede woning, met keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer worden gerealiseerd. Er is tevens een aparte houtschuur. Na een ademenbenemende rit door de Gorges van de rivier de Aude (vanaf Quillan en via Axat) bereikt u l’Hameau d’Usson. Vanaf hier waaiert het landschap open en hier bevinden zich diverse dorpen. Het huis bevindt zich op een uur rijden van de Middellandse zee bij de mediterrane stad Perpignan, tegen de grens met Spanje.

Omgeving: Rouze 
Type woning: Boerderij 
Constructie: Vrijstaand 
Grondopp.: 5,5 ha
Woonopp.: Ca. 120 m
Kamers: Totaal: 5
Slaapkamers:
Badkamers:
Toiletten:
 

 

  


Het onroerend goed wordt door de verkopers als volgt omschreven: 

Het uitzicht is ook in de winter fabelachtig om naar te kijken. De heuvels en bergen zijn mooi begroeid met een natuurgroene bedekking, die in de herfst vuurrood en knalgeel kan worden. Het uitzicht in de winter met de besneeuwde toppen levert imposante beelden op. Het huis is te verwarmen met een houtkachel. Er is een ruime aparte houtschuur op een van de terrassen waardoor het hout mooi droog blijft.

Het huis is van oorsprong een boerderij, opgebouwd ten tijde van de Franse revolutie, met stenen die oorspronkelijk uit het kasteel d’Usson kwamen.

Het kasteel ligt boven het huis.

 

 

 Indeling:

Begane grond met uitloop naar de terrassen:

Een lounge-eetkamer/keuken (8,00 x 8,00) voorzien van een moderne Deense houtkachel, de muren afgewerkt met stucwerk op de wijze van “pierres apparentes”. De vloer is uitgerust met kleurrijke Portugese marmeren plavuizen. Aan de achterzijde van de lounge-eetkamer/keuken bereik je via de deur de hal van waaruit je toegang hebt tot het achtergedeelte (5,00 x 8,00) met een apart toilet, de badkamer en de bijkeuken, waar zich de wasmachine bevindt. Vanuit deze hal gaat er een trap omhoog naar de hooizolder, waar nog een extra aparte woonunit met keuken/slaapkamer/badkamer van te maken is of een groot atelier. De standleidingen liggen al klaar.

De dubbelbeglaasde tuindeuren aan de voorzijde geven direct toegang tot het eerste terras, waar je ook heerlijk buiten kunt eten. De hete lucht verwarming via de zijwanden van de houtkachel, via een zgn. convectie-systeem, biedt de mogelijkheid om het huis in no time te verwarmen. De woonunit is uitgerust met een iets verhoogd loungegedeelte, waar je heerlijk boeken kunt liggen lezen of TV kijken.


Eerste etage
met de entrée

Direct achter de voordeur ligt de oorspronkelijke woonkamer ( 5,00 x 4,00) betreedt met de prachtige authentieke open haard en broodoven. Hier bevinden zich tevens twee slaapkamers ((beide 3,50 x 3,50). Vanuit de woonkamer gaat er een trap omhoog naar de zolder.


Tweede etage

Onder de kap met een prachtige, zeer oude, in perfecte staat verkerende houten dakconstructie bevindt zich een slaapkamer (3,00 x3,00) , met een klein zijkamertje, met het mooiste uitzicht van het hele huis.De rest is op dit moment in gebruik als zolder, maar kan ook veranderd worden in een vierde slaapkamer.

Slaapkamer1:(3,50x3,50) notenhouten vloer.
Slaapkamer2:(3,50x3,50) notenhouten vloer. Op zolder:
Slaapkamer3:(3,00x3,00)) notenhouten vloer en met mogelijkheid tot extra slaapkamer, Velux dakvenster reeds aanwezig. Rondom het huis zijn diverse zonterrassen. Telefoon(leiding) en internet aanwezig.

 • Een landhuis met avondzon=zuid/west georiënteerd
 • Op de locatie is totale rust verzekerd
 • Heel geschikt voor liefhebbers van bergen, bergsporten, skiën, wandelen, fietsen, canyoning, rafting etc. 
 • Verkoper is eigenaar sinds 1992

Rond het huis bevinden zich terrassen en glooiende hellingen. Je kunt op verschillende plekken in de tuin heerlijk in de zon of in de schaduw zitten. Beneden in het dal loopt de beek de Bruyante, waar je in warme dagen verkoeling kunt vinden. Voor de bewoners is er tevens een tennisbaan.Mooie dorpen in de nabije omgeving:

 •  Rouze
 • Artiques
 •  Querigut
 •  Axat


Dichtstbijzijnde dorpen met winkels:

 •  Querigut
 •  Formiguères
 •  Axat
 •  Quillan
 •  Limoux


Vervoer

Vliegen naar Toulouse (directe, zeer betaalbare vluchten door Air France/KLM), Barcelona (Vueling of KLM), Girona (Transavia en Ryanair) of Montpellier (Transavia) van daaruit met de auto. Met de trein naar Carcassonne. Van daaruit met de auto.

Vanuit Nederland per auto.Bezienswaardigheden omgeving Usson

 • Het Chateau d’Usson: Stroomopwaarts van Axat in de Aude Gorge, uitgehouwen in de uitlopers van de hoge Pyreneeën, ligt het kleine bekende kasteel van Usson. Het dateert uit de elfde eeuw (misschien eerder) en tijdens de Catharenperiode markeerde het de oostelijke grens van de territoria van de graven van Foix. In de twaalfde eeuw was dit de hoofdstad van de Donezan-regio. Voordat de Défilé door de bergen werd gehakt om Quillan met Axat te verbinden, was dit een buitenpost die hulp bood aan vervolgde Catharen. Van de Catharische bisschop van Toulouse Guilhabert de Castres is bekend dat hij hier zijn toevlucht heeft gezocht. Het is historische en beschermde grond, 5 km rondom het kasteel.

 • Skiën: skiën kan vlakbij het huis in Mijanes, iets verder bij Puyvalador, Formiguères, Les Angles en verderop in Pyrenees 2000 bij Font Romeu.

 • Het dal van Axat: Axat is een klein stadje met prettig zwembad en uitvalsplek voor veel sportieve activiteiten, zoals ‘raften’, ‘canyoning’, in de rivier de Aude.

 • De Catharenkastelen: Château d'Usson, Château de Puilaurens, Château de Quéribus en Château de Peyrepertusse.

 • Canyoning en raften: bij Axat, maar ook in de Gorges van Galamus en bij Château de Peyrepertusse.

 • Middelandse zee: Het hele dal is zeer mooi en gaat geleidelijk aan omlaag naar de Middellandse Zee, prima te doen in 1 uur vanuit het huis.

 


 

Algemene kenmerken:    
Aantal verdiepingen: 3                  
Ligging: Aan de rand van het gehucht, bestaat uit 7 huizen + kasteel.
Afstand eerste buren ongeveer 50 m
Omgeving:  
Extra's: hooischuur en houtschuur 
   
Badkamers:  Totaal: 1
Voorzieningen: Douche, 2 wastafels warm en koud water, douche en bad  
Opmerkingen:  Op de eerste verdieping is het mogelijk om in ruimte 2 een
badkamer/keuken te maken, afvoerleiding is reeds aanwezig.  
   
Keuken:  
Apparatuur: Electrische Kookplaat - Oven– Koelkast – Vriezer - Kookeiland 
- Wasmachine 
   
Technische gegevens:  
Bouwkundige staat: Goed 
Saneringssysteem:    Niet aanwezig, deze dient nog geinstalleerd te worden. 
Diverse verbindingen  Telefoon   -     Internet   -   Adsl  
Verwarming:  Houtkachel, open haard, elektrische losse radiatoren 

 

Financiële kenmerken
Koopprijs: 165.000 euro

Taxes Foncières:

* De belasting over het bebouwd eigendom die door de eigenaar van de woning
betaald dient te worden.

223 euro p.j.
Taxes Habitations:
 

* De belasting die door de bewoner (of huurder) betaald dient te worden. 

159 euro p.j.

 

-

Album de photos

Open het fotoalbum door eenmaal te klikken op een foto.
Ouvrez l’album de photos en cliquant une seule fois sur la photo de votre choix.

Uitzicht

Uitzicht

Omgeving

Omgeving

Canyoning bij Gorges van Galamus

Canyoning bij Gorges van Galamus

Skiën bij Mijanes

Skiën bij Mijanes

< Terug naar het overzicht

France Pro Consult

Boterweg 25 - 7371 GK Loenen
Pays-Bas / Nederland
T: +31(0)55-505 32 85
E: info@franceproconsult.com

Mocht U meer willen weten over onze diensten en voorwaarden, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Voorafgaand verzoeken wij u onderstaand formulier volledig in te vullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

N’hésitez pas à nous poser vos questions, nous vous y répondrons avec grand plaisir.

Vous souhaitez visiter le bien, faites nous en part, faites-vous connaître - veuillez remplir le formulaire ci-dessous, nous vous contacterons rapidement, très bonne journée.

Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Les cadres marqués d'un * sont obligatoires

   


Een nieuwsbrief met informatie over de ontwikkelingen op de Frans onroerend goed markt, o.a. artikelen over wijzigingen in de Franse wetgeving.
Mocht u meer willen weten https://www.franceproconsult.com/nieuwsbrief/.
home > te koop > verkocht onder voorbehoud! 165.000 € - ariège - authentieke verbouwde boerderij met adembenemend uitzicht